Agivir – Een nieuwe technologie met virucide werking

De Serge Ferrari Groep heeft een technologie ontwikkeld om coronavirussen op een duurzame manier van het oppervlak van gecoate weefsels te elimineren

Serge Ferrari kondigt aan dat het met succes een technologie heeft ontwikkeld, die de aanwezigheid van coronavirussen op het oppervlak van gecoate weefsels, 15 minuten na contact, met 95% vermindert. Na één uur is dit zelfs 99,5%. De resultaten zijn gevalideerd door Virhealth, een laboratorium gespecialiseerd in antivirale en antibacteriële testen.

Deze technologie, samen met andere preventieve maatregelen, kan bijdragen tot het veiliger maken van oppervlakken in publieke of drukbezochte plaatsen, waaronder hospitalen, scholen, kinderdagverblijven, maar ook kantoren, winkels, culturele instellingen, vrijetijdsvoorzieningen en openbaar vervoer.

   

   

Een technologie op basis van zilverdeeltjes

Op basis van de eigenschappen van zilverdeeltjes, hebben de R & D-teams van Serge Ferrari een technologie ontwikkeld die coronavirussen kan elimineren. Verschillende bestaande producten van de Groep werden geëvalueerd en er werd onderzocht hoe voorkomen kan worden dat gecoate weefsels voortplantingsbronnen worden voor virussen en bacteriën. Het doel was weefsels te ontwikkelen die de kans op en het tempo van besmetting sterk reduceren.

Dankzij deze nieuwe technologie zal Serge Ferrari Group gecoate weefsels met antivirale eigenschappen op de markt kunnen brengen voor verschillende toepassingen:
– modulaire constructies voor patiëntenzorg (veldhospitalen, tenten voor snelle inzet) of voor tijdelijk verhoogde opslagcapaciteit in ziekenhuizen
– interieurinrichting (scheidingsschermen, bekleding voor ramen van ziekenhuiskamers)
– medische toepassingen (wasbare matrassen, brancards, bekleding voor medische meubels, …)
– individuele beschermingsuitrusting (jumpsuits)

Naast deze toepassingen kan de technologie ook een waardevolle bijdrage leveren in openbare of drukbezochte plaatsen, waaronder scholen, kinderdagverblijven, kantoren, winkels, horecagelegenheden, tijdens evenementen en op het openbaar vervoer.

De Serge Ferrari Groep heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van gecoate weefsels die voldoen aan de specifieke eisen en noden van de gezondheidszorg.

   

   

Download Brochure